BESPOVRATNA SREDSTVA FONDA ZA ŠEST VRTIĆA U DALMACIJI: projekt smanjenja nastanka biootpada

U Splitu su prošli tjedan uručeni ugovori za sufinanciranje nabave uređaja koji će spriječiti nastanak biootpada u dječjim vrtićima Splitsko-dalmatinske županije. Bespovratna sredstva u iznosu od gotovo 90.000 EUR uručili su ministrica zaštite okoliša i energetske tranzicije Marija Vučković te direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen, u prisustvu župana Blaženka Bobana i Danijela Marušića, župana Brodsko-posavske županije i predsjednika Hrvatske zajednice županija.
Ministrica Vučković istaknula je važnost ovog projekta, naglasivši da se radi o koraku prema održivoj budućnosti. – Ovo je ulaganje u našu djecu i njihovu svijest o očuvanju prirode“, izjavila je Vučković. U okviru navedenog sufinanciranja čak će šest dječjih vrtića u županiji dobiti sredstva – četiri vrtića iz Splita (Cvit Mediterana, Marjan, Grigor Vitez i Radost), vrtić Cvrčak iz Solina te vrtić Trilj. Ukupna vrijednost investicije iznosi 254.375 EUR, od čega Fond sufinancira 88.950 EUR.
Direktor Fonda Luka Balen je naglasio kako je ovo jedan od 15 projekata koji su financirani javnim pozivom Fonda, a ukupno se dodijelilo oko 200.000 EUR. Još je ranije, već od strane Fonda sufinancirana nabava brojnih uređaja sa sličnom svrhom u vrtićima, učeničkim domovima, domovima za starije, bolnicama i hotelima. Ministrica i direktor Balen čestitali su ravnateljima na uloženom trudu te najavili nastavak ovakvih projekata u budućnosti.

Komentiranje nije dozvoljeno.